Thuis

Wie ben ik

Yoga

Toegepaste Yoga

Bedrijfs Yoga

Muziek

Duo JollyF

Evenementen

Workshops

Foto's

Cursusdata

Reacties

Voor de tweede keer werd er dit jaar de zonnewende gevierd op 21 juni de langste dag van het jaar. Voor veel culturen een traditie en nu ook hier op het noarderleech (buitendijks)
Op deze mooie locatie werd bij zonsopkomst de zonnegroet gebracht. De zonnegroet is een serie Yogahoudingen die opeenvolgend worden uitgevoerd. Twee pramen vertrokken om 4:00 uur naar Nieuwebildtzijl alwaar de tocht werd voortgezet met trekker en wagen. Op de zeedijk werd na een serie opwarmoefeningen met 60 man de zon begroet om 9 minuten over 5. Ondanks de stevige bewolking  bleef het droog en liet de zon zich op het goede moment zien. Na het ritueel werd er met een champagne ontbijt getoast op een mooie lange zomer.

Ik wil alle 60 deelnemers bedanken en in het bijzonder; Auke kooistra en Eelco en Rineke Tjepkema voor de praamvaart, Inge en klaas tjepkema voor de trekker en de wagen, Kirsten Zwijnenburg voor openstellen van het kerkje (indien het weer slechter was geweest) en het maken van de Youtube video(summer solstice) en Hanneke voor het prachtige gedicht. Bauke en Gerda van de Buurfrou verzorgden de koffie en Fokje Miedema zorgde voor de heerlijke broodjes. Geert Jan Plooijer maakte de foto's evenals Dick Plantinga.
Tijdens de opening heb ik verteld dat ik met de vrijwillige bijdrage die ik vroeg ook hen yogales wil geven die dit minder makkelijk kunnen betalen. (zoals sommige bewoners van de terp in Leeuwarden) op mijn site zal dit verder te volgen zijn. 
 
Iedereen erg bedankt en tot volgend jaar!!!
Jolanda Miedema
Klik hier voor Kirsten haar film
Bekijk hier de eerste foto's